Jens Duyts (VVD)
Jens Duyts (VVD)

Waar parkeren? En wat te doen met Pampus?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Muiden. In de aanloop daarnaar vraagt het MuiderNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties.

Hoe ziet de toekomst van het parkeren er uit in Muiden? En moet de politiek ingrijpen bij de fortwachtersrel rondom Pampus?  Op verzoek van het MuiderNieuws zetten de lijsttrekkers het standpunt van hun partij uiteen.

Parkeren
Zoals elke historische binnenstad is er in de Vesting Muiden een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen. Parkeerbeleid moet erop gericht zijn om de aanwezige parkeerplaatsen eerlijk te verdelen tussen inwoners en bezoekers. Het parkeerbeleid mag geen melkkoe zijn. Nieuwe ontwikkelingen in de Vesting mogen geen extra parkeerdruk geven.

Pampus
Pampus en het Muiderslot zijn het visitekaartje van Muiden. Als daar de door de VVD gesteunde buitenhaven nog bijkomt hebben we als gemeente een sterke motor voor ondernemers die het in onze gemeente van de toeristen moeten hebben. Pampus moet daarom gesteund worden. De onrust die nu ontstaan is over de exploitatie van Pampus moet zo snel mogelijk beƫindigd worden. Fortwachters zijn nodig om Pampus goed te onderhouden en veilig te houden.