Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Roy Moolhuizen

Fort H
Muider sinds 1961
52 jaar

 

Boot of auto?
"Boot. Water geeft rust en voor ons altijd gezelligheid."

Zomer of winter?
Allebei. Maar dan moeten het wel echte zomers en winters zijn. 's Zomers de drukte op de haven met watersporters en in de winter in alle rust de voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen."

Waar word je gelukkig van?
"Van alle mensen om me heen. Van mijn vrouw waar ik dit jaar 25 jaar getrouwd mee ben. Van mijn twee kinderen: een zoon van 22 die bij het Korps der Mariniers zit, een dochter van 17 die op het MA college in Amsterdam zit en als een soort vlinder door het leven gaat en verdere familie en onze vrienden."

Wat voor werk doe je?
"Ik ben mede-eigenaar van Fort H. Fort H bestaat uit een restaurant en een jachthaven. Het restaurant hebben wij verhuurd. Ik ben op het ogenblik druk met de uitbreiding van de haven. Wij zijn hier nu ruim 7 jaar mee bezig, maar zijn nu aan de afrondende fase bezig. Als het goed is liggen er vanaf april 20 sloepen extra bij Fort H."

Favoriete plek in Muiden?
"Klinkt saai, maar gewoon bij ons thuis in de tuin. Kijkend naar de overkant, waar Fort H ligt."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Natuurlijk alle perikelen rond de huizenbouw op het voormalige terrein van de KNSF. De bouw van het aquaduct en de lokale brug. Dit laatste geeft misschien voor Fort H de mogelijkheid om richting deze nieuwe brug uit te breiden. Wij zouden hier graag boxen willen aanleggen voor passanten. Deze moeten nu, helaas, vaak uitwijken naar Weesp."

Als je een dagje burgemeester was, dan…
"... Zou ik iedereen die tegen uitbreiding van onze stad is willen uitnodigen om eens een kijkje te gaan nemen in andere gemeentes rond het IJsselmeer. Daar hebben de nieuwe buitenwijken van deze steden ertoe bijgedragen dat de oude binnenstad opgeknapt en gerenoveerd kon worden."