Jens Duyts (VVD).
Jens Duyts (VVD).

Hoe nu verder met de KNSF? En wat te doen met de lokale economie?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Muiden. In de aanloop daarnaar vraagt het MuiderNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties.

Hoe moeten we verder met het KNSF-dossier? En wat te doen met de lokale economie, die het zwaar heeft? Op verzoek van het MuiderNieuws zetten de lijsttrekkers het standpunt van hun partij uiteen.

KNSF
Het is goed dat er eindelijk een oplossing is voor het KNSF-terrein. Jarenlang zijn er veel ontwikkelingen lamgelegd en daar komt nu eindelijk een einde aan. De overeenkomst is niet ideaal, maar door de VVD-inbreng zijn belangrijke nadelen gesignaleerd en weggenomen. SC Muiden krijgt een nieuw onderkomen, de buitenhaven komt in een stroomversnelling en door de bouw van woningen krijgen de bieb en de PC Hooftschool nieuw draagvlak. Het is zuur dat er zoveel geld naar de KNSF gaat, het is nog zuurder dat we in 2015 een jaar extra OZB gaan betalen. Maar niets doen was nog erger geweest, wij kiezen voor de toekomst en blijven niet in het verleden hangen.

Lokale economie
De zzp'ers en het midden- en kleinbedrijf zijn de kurken waarop onze economie drijft. De VVD zal er daarom alles aan blijven doen om een goed klimaat te scheppen voor (startende) ondernemers. Ondernemers moeten bij één loket terecht kunnen waar ze geholpen worden in het woud van regelgeving. De nieuwe buitenhaven gaat werk opleveren voor bedrijven die met de watersport verbonden zijn. Ook moet er een verzamelgebouw komen voor de vele vakkundige zzp'ers in onze gemeente, een ruimte die flexibel is en aansluit op de nieuwe manier van werken. Geef het gemeentehuis een functie.