Sacha Bon en Ron Bot bij Fort H: 'We hopen op 500 gasten'
Sacha Bon en Ron Bot bij Fort H: 'We hopen op 500 gasten' Foto: Christian Pfeiffer

Benefietavond restaurants voor strijd tegen kanker

door Christian Pfeiffer

MUIDEN - Een unieke samenwerking voor het goede doel. Restaurants Fort H in Muiden en De Zeemeeuw in Muiderberg houden 27 maart een benefietavond voor KWF Kankerbestrijding. "We hopen op regionale, misschien wel landelijke navolging."

Twee horecafamilies, beide in de nabije omgeving getroffen door kanker. Ron en Rianda Bot (De Zeemeeuw) en Marc en Sacha Bon (Fort H) wilden iets groots doen en doen waar ze het beste in zijn: een hoogwaardig diner voorschotelen aan gasten. De opbrengst is geheel voor het goede doel.

27 maart
Wie op 27 maart een plekje reserveert in een van de deelnemende restaurants (ook in eetgelegenheid Dickens in Huizen en restaurant Rust Wat Blaricum) voor vijftig euro, krijgt een goed diner met een bijpassend wijnarrangement. Leveranciers en personeel werken gratis mee, daardoor kan de opbrengst volledig worden overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding.

Telefoon
"Er is plaats voor 500 gasten. Daarmee hopen we 25000 euro bij elkaar te brengen", vertelt Ron Bot. Hij wil de bewustwording vergroten. "Het ene moment kunnen we hier zitten, het andere moment kan je telefoon gaan en ziet je leven er totaal anders uit."

Doordat hij het van dichtbij heeft meegemaakt, weet hij hoe belangrijk is het is om iets te doen. Als horeca-ondernemer is dat doen waar hij goed in is. Samen met Marc en Sacha van Fort H kwam hij op dit idee. "Dit is nog maar het begin. We hopen uiteindelijk ook op regionale, en misschien wel landelijke navolging", zo vertelt Bot. Eet voor Leven moet in Muiden en Muiderberg een terugkerend evenement worden.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is gaan Sacha en Ron deze zomer ook nog de Alpe d'Huez bedwingen met een groep uit Muiden. Fietsend en hardlopend. Maar dat is pas over een paar maanden.

Tijdens Eet voor Leven, 27 maart, treden ook lokale bands belangeloos op. Gasten krijgen een driegangendiner op hoog niveau voorgeschoteld met bijbehorende wijnen. Allemaal inclusief voor die vijftig euro. Zeker de helft van het aantal plaatsen is al geboekt, een succes lijkt daarmee gegarandeerd. Meer informatie over de actie is te krijgen via de website www.eetvoorleven.nl. Daar kan ook nog een plek worden gereserveerd.