KNSF-terrein in Muiden
KNSF-terrein in Muiden Foto: Yannick uit den Boogaard

OMM kritisch over KNSF-deal

MUIDEN - De nieuwe partij Ons Muiden Muiderberg is kritisch over het recent bereikte akkoord over woningbouw op het KNSF-terrein.

Met een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur vragen ze om duidelijkheid. De brief is maandag bezorgd en is gericht aan de burgemeester. De kersverse politieke partij spreekt daarin de bezorgdheid uit over de deal en de grote geheimhouding waar veel stukken onder vallen. Een deel van de stukken, al dan niet geheim, kwam de afgelopen week op internet bovendrijven.

Zo wil OMM duidelijkheid over de mogelijke verkoop van de grond van de volkstuinen en het standpunt van het Hoogheemraadschap hierover. De volkstuinen liggen immers vlak bij de dijk. Ook zijn er vragen over de voorgenomen Artikel 12-status van de gemeente. Recent dook een memo van de provincie Noord-Holland op waarin staat dat de verwachte OZB-verhoging wel eens voor 10 jaar zou kunnen zijn, in plaats van één jaar. Bij de beoogde fusiepartners Bussum en Naarden klinkt al gemor: als dat waar zou zijn, dan zou dat de geplande fusie mogelijk toch gaan beïnvloeden.

"Een deel van de informatie over deze besluiten valt onder geheimhouding. De genomen besluiten hebben een enorme impact op de meerjarige begroting van de gemeente Muiden. En als gevolg daarvan op de belastingtarieven die de inwoners betalen. Bij veel inwoners leeft onrust over deze situatie. Op verschillende sociale media zijn diverse discussies gaande met allerlei cijfers die noch bevestigd, noch ontkracht worden door het college", zo verklaart OMM. Ons Muiden Muiderberg werd onlangs opgericht en is een nieuwe lokale partij.