Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Klaar voor de verkiezingen

U bepaalt wie in de raad komt, zij beslissen over uw wijk, uw stad en uw rollator

MUIDEN - Ze zijn er klaar voor, de lijsttrekkers van de politieke partijen. Maandag gingen ze in De Kazerne met elkaar in debat. De sfeer was goed.

Muiden en Muiderberg mogen volgende week woensdag naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Een gemeenteraad die waarschijnlijk de termijn van vier jaar niet gaat volmaken. Als alles goed verloopt, fuseert de gemeente per 1 januari 2016 met Naarden en Bussum. Dat betekent dan opnieuws verkiezingen.

Wie van de Muider lijsttrekkers er dan weer gaan meedoen, is de vraag. De fusie zal ook in de politiek de komende jaren een grote rol gaan spelen. Wat wordt er nog wel besloten, en wat niet meer? Wat wordt gezamenlijk aangepakt en wat nog door de gemeente alleen? De kiezer heeft daar woensdag ook een belangrijke stem in. De krant van vandaag is dus de laatste krant vóór de verkiezingen. Ook hier vindt u nog allerlei informatie over de partijen, hun standpunten en hun kandidaten.

Verhoog de opkomst
Burgemeester De Pater roept alle stemgerechtigden op vooral van het stemrecht gebruik te maken. Deze krant doet daar een suggestie bij: wie gaat stemmen, overtuigt minstens één iemand in zijn of haar omgeving om óók te gaan stemmen. Opkomstverhoging door crowdfunding.