Zorgen om toekomst zorgcentrum Florisberg

MUIDERBERG - Zorgcentrum Florisberg voldoet niet meer aan de eisen en er worden nieuwbouwplannen gemaakt. Dit ook met het oog op de veranderingen in de ouderenzorg. Werkgroep Alternatief Florisberg (WAF) is bezorgd.

Er gaat de komende jaren landelijk veel veranderen op het gebied van ouderenzorg, zoveel is duidelijk. In heel Nederland komen verzorgingshuizen leeg te staan en ook voor Florisberg in Muiderberg is eigenaar Amaris Zorggroep bezig met nieuwbouwplannen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht heeft de pas opgerichte Werkgroep Alternatief Florisberg (WAF) om duidelijkheid bij de Muider politiek gevraagd.

In een open brief vraagt de WAF een mening te geven over de geplande nieuwbouw en over de toekomst van ouderen in Muiden. "De plannen met Florisberg betekenen ons inziens een ernstige verarming van de huidige voorzieningen, het verlies van een gebouw dat met de juiste onderhoudsinvesteringen nog jaren mee zou kunnen gaan en een onnodige belasting van de bewoners in verband met de verhuizing naar en van een tijdelijk onderkomen", zo schrijft WAF.

In de brief klinkt dan ook de twijfel door of nieuwbouw wel de gewenste oplossing is. "In een tijd dat er dringend bezuinigd moet worden kan het slopen van een goed geoutilleerd gebouw worden aangemerkt als kapitaalvernietiging."

Tijdens het lijsttrekkersdebat gaven de politieke partijen maandagavond aan dat de plannen voor Florisberg nog in een pril stadium verkeren. Eerst wordt er gewacht op meer duidelijkheid vanuit Amaris. Allemaal beloven ze de vinger aan de pols te houden. PvdA-raadslid Jan Portengen: "De communicatie vanuit Amaris is gewoon slecht. Niemand weet waar ze aan toe zijn."
Ook bij het personeel van Florisberg is nog veel onduidelijkheid over de toekomst.