Bouwfonds krijgt cd van Gerrit Portengen met daarop het actielied voor de Groene Punt uit 2004.
Bouwfonds krijgt cd van Gerrit Portengen met daarop het actielied voor de Groene Punt uit 2004. Foto: Christian Pfeiffer

Projectontwikkelaar Bouwfonds trekt claim op Groene Punt in

WEESP - Ontwikkelaar Bouwfonds heeft de claim op de Groene Punt ingetrokken. Het woningbouwplan voor deze locatie is hiermee definitief van de baan.

Op de Groene Punt zouden drie woningen worden gebouwd. Hiervoor waren jaren geleden al vergevorderde plannen gemaakt, maar die stuitten op veel verzet.

Veel Weespers wilden deze uniek plek op de Ossenmarkt niet aan woningbouw opofferen en er werd zelfs een actiecomité opgericht. De gemeente Weesp zat met de kwestie in haar maag. De Groene Punt was aan Bouwfonds beloofd omdat uitbreiding van de wijk Aquamarin niet doorging. De laatste jaren zijn alternatieve bouwlocaties bekeken. Daar kwam steeds niets uit. Bouwfonds heeft nu op dringend verzoek van de gemeente besloten het plan te laten varen. Reeds gemaakte kosten worden niet in rekening gebracht.

Het dossier werd gistermiddag symbolisch gesloten met het plaatsen van een grote groene punt, waarmee door de betrokken partijen letterlijk een punt achter de langslepende kwestie werd gezet.