Afbeelding

Gerke van de Hoef

Fotograaf
Muider sinds1999
44 jaar

Telelens of groothoek?
"Absoluut de telelens. "

Digitaal of analoog?
"Ik doe alles digitaal, maar ben ooit analoog begonnen in de doka van mijn schoonvader. Qua beeld vind ik dat nog steeds mooier/gevoeliger dan digitaal. "

Mijn zus?
"Ik werk vanuit twee namen. Unit10 fotografie voor bedrijven, mijn Zus Fotografie voor particulieren en dan met name huwelijksreportages."

Waar wordt u gelukkig van?
"Het gelukkigst word ik van lange (zomer)avonden met mijn lief en 'aanrommel'-momenten met mijn zoon."

Met wie zou u eens een goed gesprek willen?
"Ik zou graag nog eens een goed gesprek met mijn oma willen hebben. Ze is inmiddels al lang overleden maar ik had graag nog een keer met haar aan tafel gezeten."

Favoriete fotolocatie in Muiden?
"Het Muiderstrandje."

Cool Cat?
"Voordat ik voor mezelf begon heb ik lange tijd bij Cool Cat gewerkt en was daar verantwoordelijk voor de visual marketing."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"Naast me op tafel ligt een flyer van OMM (die nieuwe politieke partij)... bezighouden is een groot woord, maar daar ben ik wel nieuwsgierig naar."

Als je een dagje burgemeester van Muiden was, dan…
"... regelde ik een kerstboom voor volgend jaar op de Sluis."

Verder nog iets leuks…?
"Jazeker! van zaterdag 29 maart tot zondag 6 april exposeren we met 5 fotografen in het Muizenfort in Muiden. Het is een project waarbij we 200 inwoners van Muiden en Muiderberg hebben gefotografeerd. Kom zeker even kijken, want het is waanzinnig gaaf om al die verschillende mensen en verhalen uit één gemeente samen te zien."