Afbeelding
Foto: Matthijs Wink

'200 connections stories portraits'

MUIDEN - Afgelopen weekend ging in het Muizenfort de expositie '200 connections stories portraits' van start.

door Matthijs Wink

Drie fotografen uit Muiden - Gerke van de Hoef, Isabella Visser en Max Sabandar - zaten samen in een fotografieclub waar zij graag met nieuw werk een expositie en een boek wilden maken. Zij vonden een thema in het 200-jarig bestaan van de gemeente Muiden in 2012 en wilden 200 portretten gaan maken. Omdat 200 portretten door drie fotografen wat veel is, werd versterking gezocht. In eerste instantie deden er acht fotografen mee, maar uiteindelijk hebben er vijf de eindstreep gehaald: Gerke van de Hoef, Frank Lodder, Claudia Otten, Isabella Visser en Max Sabandar. Productie: Jojo Keller Astrid Roesink i.s.m. Stichting Lila.

Het concept van '200 connections stories portraits' is eenvoudig: de fotografen hebben zelf hun eerste model gekozen en dat model stuurde de fotografen door naar het volgende model. En zo verder. Van brandweer naar buurvrouw, van baby naar bejaarde, van bekende naar beminde en van Broshuizen naar de Brink. En zo kon het gebeuren dat bekende Muider Cor Smolders maar liefst drie keer op de foto is gezet!

Vrijdagavond 28 maart was de 'sneak preview' waar fans, vrienden en sponsors voor waren uitgenodigd. Jojo Keller, die de totale- en de boekproductie verzorgde, gaf een toelichting op het project en het werk van de fotografen en bedankte alle partijen die aan het project hebben meegewerkt.

Astrid Roesink overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Ayla Blum van de Historische Kring Stad Muiden aangezien het een uniek, te bewaren tijdsbeeld betreft. Het tweede exemplaar ging naar voorzitter Wiebe Hofman van het Muider Muizenfort Museum en tot slot werd het derde exemplaar overhandigd aan wethouder Henny Timmerman.