Opening door Marie Bak en mevrouw Van Rooy.
Opening door Marie Bak en mevrouw Van Rooy. Foto: Matthijs Wink

Zaterdag:
de officiële opening

MUIDEN - De officiƫle opening werd op zaterdag verzorgd door Lars Boering van de Fotografen Federatie en de jongste en oudste gefotografeerde inwoners: Marie Bak (1 jaar) en mevrouw Van Rooy, 103 jaar oud.

Marie Bak werd gefotografeerd door Isabella Visser. Mevrouw Van Rooy werd geportretteerd door Max Sabandar en werd zaterdag precies 103 jaar!

Na de opening konden alle aanwezigen een kijkje in het fort nemen, waar enthousiast werd gereageerd op de expositie. Inmiddels hebben bijna alle geprotretteerden samen met hun families de expositie bezocht en zijn er reeds 200 boeken verkocht.

Wiebe Hofman van het Muider Muizenfort Museum vertelde dat het museum haar eigen expositie heeft opgeruimd om tijdelijk plaats te maken voor '200 connections stories portraits'. Het Muider Muizenfort Museum heeft een compleet plan klaarliggen voor een nieuwe inrichting van het Muizenfort, waarbij ook plaats is voor wisselende exposties. Het initiatief van '200 connections stories portraits' past daar volgens Hofman precies bij.