De fotografen gefotografeerd.
De fotografen gefotografeerd. Foto: Matthijs Wink

Over de fotografen

MUIDEN - De vijf fotografen die de eindstreep hebben gehaald hebben elk hun eigen werkwijze.

Gerke van de Hoef heeft haar portretten geschoten met een Nikon D800. Ze vangt de seconde waarin het model vergeet dat ze voor de camera staan. Gerke laat u de stilte van het moment zien. Haar foto's weergeven de houding, het gebaar, of een oogopslag die de modellen typeert en waardoor er mooie, spannende portretten ontstaan.

Frank Lodder heeft geschoten met een Canon 5D MK III. Met deze digitale camera heeft hij gebruikgemaakt van analoge lenzen. De combinatie van een moderne camera en 'oude' lenzen en zijn unieke gebruik van licht, laten je in de huid van zijn modellen kruipen.

Claudia Otten heeft haar beelden geschoten met een Nikon D700. Zij is continu op zoek naar de schoonheid van alles wat binnen haar kader valt. Met oog voor detail legt zij geheimzinnige doorkijkjes vast, geïnspireerd door grote fotografen.

Max Sabandar heeft analoog geschoten met een Hasselblad 503 en had maar 12 mogelijkheden om het beeld te maken. Waar hij in zijn werk als modefotograaf zijn modellen in beweging laat poseren, heeft hij in '200 connections stories portraits' zijn modellen op een indringende, bijna ongemakkelijke, verstilde wijze vastgelegd. Prachtige portretten die op je netvlies blijven staan.

Isabella Visser heeft met een Nikon D800 gefotografeerd. Als een vlieg op de muur legt zij documentair een verhaal vast. Zij laat de werkelijkheid zien, in mooie composities. Waar je aandacht niet alleen naar het model gaat, maar vooral ook de details het beeld maken. Haar fotografie zet een tijdsbeeld neer, puur en ongecompliceerd.