Robin Mons overleefde zijn laatste vakantie op de Filipijnen niet.
Robin Mons overleefde zijn laatste vakantie op de Filipijnen niet.

Familie en vrienden houden herdenking voor Rob Mons

WEESP - De nabestaanden van Robin Mons uit Weesp houden aanstaande zondag (13 april) een herdenking op het Verlengd Buitenveer. Iedereen die daar behoefte aan heeft, is welkom.

door Marieke van Veen

De 51-jarige Robin Mons, door vrienden Rob of Sproet genoemd, werd twee weken geleden neergestoken in de Filipijnse stad Bacolod. Hij overleed een paar dagen later.

Zijn nabestaanden blijven achter met een hoop vragen en een ingewikkelde afhandeling. Vriend Eric: "Gelukkig hebben we veel gehad aan Eurocross, een hulpverlenende instantie voor Nederlanders die waar dan ook ter wereld in nood zitten." Of de dader ooit gaat worden berecht, is volgens Eric nog maar de vraag. "Het zou bekend zijn wie er achter zit en Buitenlandse Zaken zou er mee bezig zijn, maar iets concreets hebben we nog niet gehoord."

Wrang is ook dat er geen echte uitvaart meer mogelijk is. Eric: "Rob is al op de Filipijnen gecremeerd. Vandaar dat we hier in Weesp alleen nog een herdenking kunnen houden. Dat geeft ons toch de kans om afscheid te nemen."

De herdenking vindt van 16.00 tot 17.30 uur plaats bij autobedrijf De Baan op het Verlengd Buitenveer 13/15. "We zetten zijn brommertje neer, draaien muziek van The Cats en er is Peking eend, want dat was Robs lievelingsgerecht", licht Eric de plannen toe.

Rob had veel kennissen en vrienden, dus verwachten de nabestaanden een behoorlijke toeloop. "Het zou best wel eens druk kunnen worden. Daarom hebben we ook netjes bij de gemeente een ontheffing aangevraagd", vertelt Eric. "We verzoeken Weespers die willen komen niet met de auto te gaan. Zo worden omwonenden ontzien en vanuit Weesp is het lopend of met de fiets prima te doen." Vooraf aanmelden is niet nodig.