Expositie goed bezocht.
Expositie goed bezocht. Foto: Matthijs Wink

Expositie is voorbij:
'Het waren er echt 200'

MUIDEN - Het zit er weer op: de foto-expositie '200 connections|stories|portraits' die te zien was in het Muizenfort.

door Matthijs Wink

JoJo Keller liet namens de fotografen weten met enorm veel plezier terug te kijken op de expositie. "Het was een enorm succes, er is echt iets gebeurd in Muiden de afgelopen week. Zoveel mensen, zoveel mooie verhalen, zoveel gezichten, zoveel complimenten", aldus Keller. Zij bedankte het Muider Muizenfort Museum voor de prettige samenwerking.
Het Muider Muizenfort Museum (MMM) heeft, gesteund door vele instanties, de afgelopen jaren een toekomstvisie voor het Muizenfort ontwikkeld met als doelstellingen onder meer om het Muizenfort gratis toegankelijk maken voor alle Muiders, Muiden op de kaart te zetten, een professionalisering van het museum en presentaties over de historie van Muiden.

Deze doelstellingen zijn uitgewerkt in een plan dat uitgaat van een kostendekkende exploitatie en een intensieve samenwerking met onder meer de Historische Kring Stad Muiden, de lokale middenstand en andere vestingwerken in de regio. Zodra er een nieuw college is, hervat het MMM het overleg met de gemeente om spoedig haar plannen te kunnen realiseren.
Het houden van wisselende exposities is tevens onderdeel van de MMM-plannen. Guus Kroon van het MMM-bestuur keek dan ook met veel plezier terug op de expositie: "Het is een groot succes geworden en wij zijn heel blij met deze samenwerking. De voorbereiding heeft heel veel moeite gekost, ook voor ons, maar het resultaat is mooier geworden dan we hadden durven hopen", aldus Kroon. Inmiddels heeft het MMM meerdere verzoeken gekregen voor exposities in het museum. Voor degenen die het toch gemist hebben: op www.facebook.com/200CSP zijn binnenkort alle beelden te zien.