Nieuwe coalitie Muiden zet vooral in op continuïteit

MUIDEN - VVD, D66, OMM en CDA zijn het eens over het beleid van de komende jaren. Samen hebben zij zich achter het bereikte raadsakkoord geschaard, met als titel: 'Samen sterker vooruit!'

Bewonersparticipatie, de gemeentelijke herindeling, stimulering van de lokale economie, een verhoogde OZB alléén voor 2015, duurzame ontwikkeling van woonwijk de Krijgsman op het KNSF-terrein, de buitenhaven, een sportvisie, een gewijzigde zorgwetgeving en verkeer en veiligheid. Dit zijn de onderwerpen waar het nieuwe college de komende raadsperiode mee aan de slag moet gaan.

Wie het nieuwe raadsprogramma door leest, komt weinig verrassingen tegen. Er zijn de afgelopen jaren beslissingen genomen in zware dossiers. Het nieuwe college stelt zich vooral één belangrijk doel voor ogen: het doorgaan op de ingeslagen weg.

Hete hangijzers in het nieuwe raadsakkoord zijn er dan ook niet. Muiden moet in 2016 fuseren met Naarden en Bussum en de gemeenteraad wordt vooral geacht de lopende dossiers zo goed mogelijk af te ronden. Zo moeten er zo snel mogelijk beslissingen worden genomen over de nieuwe buitenhaven voor Muiden en willen de partijen dat er zo snel mogelijk een visie komt over de toekomst van voetbalclub SC Muiden op de Brediusgronden. Mogelijk kunnen daar ook nog andere sportvoorzieningen bij komen.

Ook kan de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk de Krijgsman op het KNSF-terrein gewoon doorgaan, zoals voor de verkiezingen is afgesproken. De raad blijft bij eerdere toestemmingen voor het plan.
Er is één partij die het nieuwe raadsakkoord niet steunt en dat is de PvdA. De sociaaldemocraten zijn ontevreden over een aantal punten, waaronder de waarborging van integriteit in de raad.