Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Marc van Hulst

Beroep:
De uitvinder van Groentefriet
Muiderberger sinds: 1996
Leeftijd: 52

Wat is groentefriet?
"Frietjes gemaakt van gezonde groenten. Gewoon klaar te maken in de frituur, oven of airfryer. Groentefriet heeft 3x meer vezels, 20x meer vitaminen, 2x meer eiwitten en 100% langzame koolhydraten in vergelijking met gewone aardappelfriet."

Waarom heb je Groentefriet bedacht?
"Mijn zoon was 4 jaar oud en ik merkte dat hij veel moeite had met het eten van groenten, maar nooit met patat. Een herkenbaar probleem voor ouders. Hoe kon ik groenten zo verpakken dat het wel leuk gevonden en makkelijk gegeten zou worden? Dit vond ik als voedingstechnoloog een hele uitdaging. Zo is Groentefriet geboren."

Heeft u dan ook uw eigen groentesnackbar?
"Nee, Groentefriet is gewoon verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. Hopelijk volgend jaar ook bij de Spar in Muiderberg."

Wat houdt u verder bezig?
"
Uiteraard familie en vrienden waar ik van hou, waaronder mijn zoon, Jaro, de inspiratiebron voor Groentefriet."

Welk boek ligt er op dit moment op uw nachtkastje?
"Het Voedselzandloper kookboek en 'Alles wat is' van James Salter."

Met wie zou u eens een goed gesprek willen?
"Met onze minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. Uiteraard over de stimulatie van innovatieve, gezonde en lekker voedingsproducten."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"Er zijn twee dingen waarover ik me verbaas. Het gevecht tussen groepen om een plekje voor een tweede hockeyveld. We willen allemaal dat onze jeugd beweegt. Weldenkende mensen zouden hier toch veel sneller een compromis moeten kunnen vinden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de bouw van woningen op het terrein van de oude kruitfabriek. Dat dit zolang heeft moeten duren en dat dit zoveel geld gekost heeft is in mijn ogen onvoorstelbaar."