MuidenVesting.nl: de toeristische site voor Muiden.
MuidenVesting.nl: de toeristische site voor Muiden. Foto: Christian Pfeiffer

MuidenVesting.nl klaar voor het nieuwe seizoen

MUIDEN - Met de opening van het nieuwe toeristenseizoen is ook de toeristische website voor Muiden flink onder handen genomen. MuidenVesting.nl is klaar voor iedereen die informatie over Muiden zoekt.

MuidenVesting.nl werd in 2006 als eerste echte toeristische website gelanceerd voor Muiden. Wie een bezoek aan Muiden brengt, kan in een oogopslag de activiteiten van de komende weken zien.

Ook kan er virtueel door Muiden worden rondgewandeld, is er achtergrondinformatie te vinden over onder meer de geschiedenis van Muiden en staan alle ondernemers vermeld die in de stad actief zijn. Met maar één doel: MuidenVesting.nl kan iedereen die ook maar iets van Muiden wil weten meteen op weg helpen.

Agenda 2014
De website is de afgelopen tijd onder handen genomen. Zo is achter de schermen technisch flink gesleuteld aan de site om de informatie zo goed mogelijk te laten zien aan bezoekers met een mobiel. De ondernemers in het centrum zijn benaderd en de informatie over de binnenstad is bijgewerkt. De toeristische agenda voor 2014 is vanaf deze week te vinden op de site.
Aanmelden
Muiders die de komende tijd een leuke activiteit organiseren, worden door MuidenVesting.nl opgeroepen deze gratis aan te melden. Deze kan dan aan de activiteitenladder voor het komende seizoen worden toegevoegd.
De activiteiten worden overigens ook in deze krant, het MuiderNieuws, vermeld. Zo kan binnen korte tijd een doelgroep van duizenden lezers worden bereikt. Aanmelden kan via e-mail: info@muidenvesting.nl of via www.muidenvesting.nl.

Toeristen
Bijna 17.000 watertoeristen bezoeken elk jaar Muiden per boot. De grote toeristische attracties trekken nog veel meer bezoek. Zo trok alleen het Muiderslot alleen al 130.000 bezoekers vorig jaar. Pampus doet ook goed mee: het forteiland trekt elk jaar zo'n 30.000 bezoekers naar Muiden. Al die toeristen zijn ook geïnteresseerd in Muiden, en daar kunnen ondernemers ook weer van profiteren. Zo is het idee. Of zoals het op MuidenVesting.nl poëtisch staat beschreven: 'Muiden, dat moet je beleven! Lekker eten, slenteren door de historische straatjes, speuren in de gezellige winkeltjes. Laat je betoveren door het Muiderslot. En... beleef het water! Hijs de zeilen van de bruine vloot en voel de IJsselmeerwind door je haren!'

De vernieuwde website MuidenVesting.nl is deze week gelanceerd en te vinden op
www.muidenvesting.nl.

Muiders kunnen zelf activiteiten voor dit seizoen aanmelden