Karel van Gemert neemt het lintje in ontvangst.
Karel van Gemert neemt het lintje in ontvangst. Foto: Christian Pfeiffer

'Leuk dat mijn hobby zo gewaardeerd wordt door Weesp'

WEESP - De lintjesregen in Weesp was bescheiden dit jaar: alleen Karel van Gemert ontving een lintje uit handen van waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove en werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Onder valse voorwendselen werd de Weesper vrijdag naar het stadhuis gelokt.

door Ruth van Kessel

In de veronderstelling dat hij met de wethouder van Sport een bespreking had over de nieuwe accommodatie van tafeltennisvereniging The Victory liep Karel van Gemert vrijdag nietsvermoedend de trap op naar de Burgerzaal. Toen hij daar een lachende burgemeester met ambtsketting zag staan, viel al snel het kwartje. Van Gemert: "Voor enkel een kennismaking met de nieuwe burgemeester leek het mij wat overdreven dat hij een ambtsketting zou dragen. Ik wist dus snel hoe laat het was. Toch wel leuk, ik voel het als een blijk van waardering voor wat ik doe voor Weesper verenigingen."

45 jaar
Van Gemert ontvangt het lintje voor meer dan 45 jaar actief vrijwilligerschap op verschillende gebieden in de Weesper sportwereld. Zo staat er in de speech te lezen dat hij zich vooral inspant zodat anderen hun sport onbelemmerd konden en kunnen beoefenen. Zijn eerste vrijwilligersklus was in 1964, toen hij mede de eerste Weesper sportdagen organiseerde, een atletiekevenement met en door de drie Weesper voetbalclubs. Daarna werd hij actief jeugdbegeleider bij FC The Victory en was hij een van de initiatiefnemers tot de fusie van de voetbalverenigingen tot een FC Weesp in 2003. Van Gemert: "Dat was de enige mogelijkheid om het voetbal in Weesp te behouden en het is een goede zet geweest." Als voorzitter van tafeltennisvereniging The Victory maakt hij zich hard voor een goede accommodatie en daarnaast vindt hij nog tijd om via ouderenbonden ouderen te helpen met hun belastingaangiftes. "Ik zie deze activiteiten puur als een leuke vrijetijdsbesteding. Ook vroeger al naast mijn werk als salarisadministrator", zegt de decorandus bescheiden. "Als je het mij van tevoren had gevraagd, had ik voor de eer van het lintje bedankt. Het is tenslotte mijn hobby, maar nu, achteraf, vind ik de waardering toch wel leuk."