PvdA boos en vreest voor 'Bijlmer' op KNSF-terrein

MUIDEN - De PvdA vreest dat de nieuwe wijk Krijgsman op het KNSF-terrein veel te hoog wordt. "Dit is geen villawijk, maar een tweede Bijlmer."

De raadscommissie besprak vorige week het nieuwe bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk. De raad is het in meerderheid eens om dit plan ter visie te gaan leggen. Alleen de PvdA blijft moeite hebben met de woningbouwplannen op het terrein van de voormalige kruitfabriek.

Volgens de PvdA mankeert er van alles aan het bestemmingsplan. "De kaart met de bouwhoogtes was zonder heel sterk vergrootglas niet te lezen. Wij hadden dat wel gedaan en kwam er als enige achter dat op het KNSF-terrein bijna overal hoogbouw mogelijk wordt gemaakt. 95% van de bebouwing, waaronder ook parkeergarages en kantoren, mag tussen de 18,5 en 23 meter hoog worden. Dia is even hoog als flatgebouwen van 6 tot 8 verdiepingen. De rest, woningen met 3 bouwlagen, mogen 16.5 meter hoog worden", aldus de boze PvdA.

"Ik vind het toestaan van een hogere geluidsbelasting in een groot deel van de nieuwe wijk onacceptabel", aldus Jan Portengen. "Voor ons is het onvoorstelbaar dat de raad hiermee akkoord gegaan is. De bewoners van Muiden en vooral de omwonenden van het KNSF terrein gaan straks tegen gebouwen aankijken van 23 meter hoog zoals mogelijk gemaakt tegenover de Amsterdamsestraatweg, dus aan het Kruitpad. Ik roep de bevolking dan ook op om massaal in opstand te komen en protest aan te tekenen door zienswijzen tegen dit plan in te dienen. Wij helpen ze daar graag mee", aldus Jan Hylkema, fractievoorzitter van de PvdA.

Vorig jaar werd een doorbraak bereikt in het al jarenlange voortslepende KNSF-dossier. Een meerderheid van de raad staat achter de plannen van ontwikkelaar KNSF vastgoed om een nieuwe woonwijk te bouwen.

'95 procent mag meer dan 18,5 meter hoog worden'