Muiden flirt openlijk met de Amsterdamse toerist

MUIDEN - Pampus ziet de toekomst weggelegd als 'Isle of Amsterdam', in navolging van het Muiderslot dat zich al 'Amsterdam Castle' noemt. Het moet de internationale toerist naar de stad brengen.

door Christian Pfeiffer

'Isle of Amsterdam', dat moet dit jaar boven de folders van Pampus komen te staan. Zo vertelt directeur Tom van Nouhuys aan het MuiderNieuws. De buitenlandse toerist komt nu nog te weinig op het forteiland en het aanboren van deze doelgroep biedt grote, financiƫle, mogelijkheden. "Laten we eerlijk zijn: Pampus heeft een enorm Amsterdams verhaal om te vertellen", aldus Van Nouhuys.

De twee belangrijkste toeristische attracties van Muiden flirten met deze beslissing openlijk met Amsterdam. Een logische stap: Amsterdam wordt overlopen door toeristen en de denktank voor toeristisch Amsterdam, 'Amsterdam Marketing' is druk op zoek naar mogelijkheden om de binnenstad te ontlasten. Toeristen worden steeds meer de regio in gestuurd: naar de Zaansche Schans, naar Zandvoort (toepasselijk: Amsterdam Beach) of naar het Muiderslot (Amsterdam Castle). De naamsverandering in de internationale folders heeft het Muiderslot bepaald geen windeieren gelegd. Het bezoekersaantal van het Muiderslot kwam in 2013 bijna twintig procent hoger uit dan in 2012. Sinds het begin van dit jaar accepteert het Muiderslot de I Amsterdam City Card, een kaart waarmee je gratis in Amsterdam en omstreken musea kunt bezoeken en kan reizen met het openbaar vervoer. De redenatie is simpel: Muiden ligt maar enkele kilometers van de stadsgrenzen van Amsterdam af. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed. En wie in het buitenland een grote stad bezoekt, weet zelf dat enkele kilometers reizen voor een attractie heel normaal is.