Op de foto met Dikkie Dik en Jet Boeke.
Op de foto met Dikkie Dik en Jet Boeke. Foto: Suzanne Heuts

Zeezicht en bibliotheek slaan de handen ineen met Boekstart

MUIDERBERG - Kinderdagverblijf Zeezicht in Muiderberg gaat intensief samenwerken met de Bibliotheek in het project 'BoekStart'. Vorige week was de aftrap.

Met de samenwerking hopen beide partijen het lezen bij kinderen te stimuleren. "Lekker lezen of voorgelezen worden. Er is niets leuker", aldus Suzanne Heuts van de overkoepelende organisatie SKBNM.

Nou ja, misschien een tekenles van Jet Boeke dan, de schrijfster en tekenaar van 'Dikkie Dik'. De dreumesen en peuters van kinderdagverblijf Villa Zeezicht boften donderdag, want ze kregen het allemaal. Eerst kwam Jet Boeke een verhaal tekenen van Dikkie Dik. Ze las daarna nog een Dikkie Dik-verhaal voor én leerde de kinderen hoe ze zelf Dikkie Dik kunnen tekenen.

Twee kisten
Na het voorlezen en het tekenen werd het project 'BoekStart in de kinderopvang' geopend. Villa Zeezicht kreeg twee grote kisten vol boeken cadeau. Pedagogisch medewerker Marja Wiegmans is benoemd tot voorleescoördinator van het kinderdagverblijf en heeft een aantal trainingen gevolgd. "We lezen al veel voor aan kinderen, vooral bij de peuters. Wat ik heb geleerd is dat ook baby's en dreumesen baat hebben bij voorlezen. Met alle boeken die we vandaag hebben gekregen, is onze bibliotheek aardig uitgebreid met boeken voor álle leeftijdscategorieën", zo vertelt Wiegemans.

Het project BoekStart in de kinderopvang is een intensieve samenwerking tussen het kinderdagverblijf en de bibliotheek.

Met BoekStart krijgt voorlezen en een vaste plek in de kinderopvang. De bibliotheek zorgt voor een aantrekkelijke leesplek in het kinderdagverblijf en een startcollectie geschikte boekjes. Zo wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor jonge kinderen.