Zo'n reservewiel staat stoer en levert wat extra bagageruimte op.
Zo'n reservewiel staat stoer en levert wat extra bagageruimte op.

Nieuwe compacte SUV van Ford

Ford komt deze zomer met een nieuwe compacte SUV, de EcoSport. Een robuuste, praktische en stoere auto voor het sportieve gezin.

Deze nieuwe Ford biedt een combinatie van de ruimte, hoge zitpositie en uitstraling van een SUV en het lage brandstofverbruik en de wendbaarheid van een compacte auto. Met zijn robuuste in- en exterieur is de EcoSport het stoere alternatief in het segment. Er zitten ook allerlei snufjes in. Zo is dit de eerste Ford in Europa met Ford SYNC AppLink voor spraakbesturing van smartphone-apps zoals Spotify en TomTom. Onder de motorkap ligt de meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost-motor.

De EcoSport is het eerste mondiale model van Ford dat volledig in Zuid-Amerika is ontwikkeld. Ford creëerde dit segment in Brazilië in 2003. Sindsdien zijn er in deze regio meer dan 770.000 exemplaren van de eerste generaties EcoSport verkocht. Technici en ontwerpers van Ford uit meer dan 16 landen hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwste generatie. Het volwaardige reservewiel dat op de achterklep is bevestigd, zorgt ervoor dat de laadcapaciteit van de EcoSport overeenkomt met die van veel middelgrote gezinsauto's. Er is een laadcapaciteit van maximaal 375 liter beschikbaar met de achterstoelen op hun plaats, afhankelijk van de hellingshoek van de flexibel instelbare achterbank.

De EcoSport is leverbaar in Nederland vanaf eind juli met een vanafprijs van € 24.595,-