Deze vos werd vrijdag gevangen.
Deze vos werd vrijdag gevangen. Foto: Marion Zoetekouw

Muiders kijken op van vossen die op straat lopen

MUIDEN - Ze lopen over straat en door tuinen en scharrelen rond op het voetbalveld van SC Muiden. In Muiden worden de laatste tijd regelmatig vossen gezien. Eén is er al gevangen.

door Christian Pfeiffer

Vooral rond de voetbalvelden van SC Muiden, en daarnaast natuurlijk het bos van het KNSF-terrein, worden vossen gezien. En niet alleen 's nachts om de kippenhokken te bezoeken, maar ook gewoon op klaarlichte dag.

De gemeente Muiden heeft gehoord van de verhalen en roept Muiders op om melding te komen maken als er een vos wordt gezien. De gemeente wil graag maatregelen treffen tegen de vossen, maar bij de provincie Noord-Holland wordt daar pas toestemming voor gegeven als er aantoonbaar meerdere klachten binnenkomen. De gemeente waarschuwt vooral om de vossen niet te benaderen.

Eén vos is al gevangen. Bewoonster Marion Zoetekouw wist vrijdagavond op de Kogge een uitgehongerde vos te vangen met een pondje rundergehakt. De Dierenambulance heeft het beest opgehaald.

Het idee is echter dat er meer dan één vos ronddwaalt in Muiden, een verhaal dat een woordvoerder van de gemeente niet kan bevestigen. "Officieel hebben we maar een melding binnengehad, al weer maanden geleden. Maar ik heb ook het idee dat om meer dan een beest gaat."