Jurre (links) en Kelyan debuteren vanavond in de City.
Jurre (links) en Kelyan debuteren vanavond in de City. Foto: Mascha Hendriks

Jurre en Kelyan vinden het totaal niet eng om voor een volle zaal te staan

WEESP - Vanaf vandaag (woensdag 18 juni) voert de Citybende vijf keer de voorstelling 'Vuur' op. Voor Jurre (9) en Kelyan (9) is het de eerste keer dat ze in de City op de planken staan. Van zenuwen hebben de mannen geen last. Hoe meer publiek, hoe beter.

door Marieke van Veen

Hoe zijn jullie bij de Citybende beland?
Jurre: "Als er toneelstukjes zijn op school of rollenspellen bij mij in de klas, steek ik altijd als eerste mijn vinger op. Ik vind het gewoon heel leuk om op te treden. Ik heb laatst nog geplaybackt bij een talentenjacht op school. Ik vind het niet eng als mensen naar me kijken."
Kelyan: "Ik heb een tijdje terug auditie gedaan voor een hele grote voorstelling, maar toen ben ik het helaas net niet geworden. Daarom ben ik nu op les gegaan bij de Citybende. Ik leer ervan en sta nu toch op het podium."

Vertel eens iets over 'Vuur'?
Jurre: "We spelen allemaal stukjes, scènes, die iets met vuur te maken hebben: warm, fireball, brand, rook. Samen vormen ze een geheel. We mochten zelf ideeën aandragen, maar dat heb ik niet echt gedaan. Ik vond het moeilijk om zelf iets te bedenken. Misschien een volgende keer."
Kelyan: "Sommige scènes zijn heel grappig, andere een beetje spannend. Het is een leuke voorstelling voor jong en oud."

Wat is je favoriete scène?
Kelyan: "'Rauw'. In die scène speel ik zelf mee. Daarin rennen we over het toneel."

De Citybende wordt geregisseerd door Lenne Koning. Wat hebben jullie zoal van haar geleerd?
Jurre: "Dat je luid en duidelijk moet praten en niet moet gaan lachen op het podium, want dat is heel irritant voor de mensen in de zaal."
Kelyan: "En dat je niet met je rug naar het publiek moet gaan staan."

'Als er een toneelstuk is op school steek ik als eerste mijn vinger op'

Zijn jullie er volgend jaar ook weer bij?
Jurre: "Ik hoop het wel, maar mijn ouders zijn daar nog niet helemaal uit. Maar als ik het zelf zou mogen beslissen zou ik zeker bij de City blijven spelen."
Kelyan: "Ik wil ook wel blijven. Het zijn leuke kinderen allemaal. Sommige kende ik al, maar ik heb er ook vrienden bij gekregen. Soms heb ik niet zo'n zin in de repetitie, maar als ik er ben is het toch altijd leuk."
'Vuur' wordt opgevoerd op woensdag 18 juni 15.00 uur, vrijdag 20 juni 13.30 uur (besloten schoolvoorstelling) vrijdag 20 juni 19.30 uur, zaterdag 21 juni 19.30 uur en zondag 22 juni 15.00 uur (uitverkocht). Kaarten kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen via www.wesopa.nl of 0294-458093 (tijdens kantooruren).