Stationsplein 30 wordt de thuisbasis van CityStarter
Stationsplein 30 wordt de thuisbasis van CityStarter

CityStarter ondersteunt ondernemers om goede ideeën uit te laten groeien tot een bedrijf

Soms hebben mensen een heel goed idee, maar is de drempel naar het opstarten van een eigen bedrijf net even te hoog. Dan kan een vraagbaak over alle facetten van het ondernemerschap, net dat juiste steuntje in de rug geven. Dat is de gedachte achter CityStarter, een initiatief van drie door de wol geverfde Weesper ondernemers. Vanaf september kunnen startende ondernemers zich aanmelden bij dit expertisecentrum.

door Ruth van Kessel

CityStarter is een initiatief van drie Weesper ondernemers: Reinier Mommaal, Cees van Vliet en Andreas Lundgren. Zij stellen hun expertise op het gebied van innovatie, ondernemen en financiën beschikbaar en bieden starters en ondernemers die willen expanderen, toegang tot hun netwerk. Stationplein 30 wordt de thuisbasis van CityStarter en biedt vanaf september ruimte aan 15 ondernemingen. Mommaal: "Door bij elkaar in een pand te gaan zitten kunnen bedrijven elkaar gemakkelijker vinden en van elkaars ervaring leren. Dat is de kruisbestuiving die wij voor ogen hebben en willen faciliteren."

Lokale deskundigheid
CitySarter zoekt de samenwerking van lokale partijen. Zo biedt Rabobank Amstel en Vecht startende ondernemers financiële ondersteuning, advies en starterskredieten. Een andere samenwerkingspartner is accountantskantoor JAN, die met een speciaal CityStarterpakket ondersteunt op het gebied van boekhouden, subsidievraagstukken en belastingzaken. Ook andere lokale ondernemers worden betrokken bij CityStarter. Mommaal: "Als ondernemer kun je nu eenmaal niet alles, zo is mijn ervaring. Voor startende ondernemers is het prettig dat ze kunnen terugvallen op een groep die de nodige expertise heeft en die hen met raad en daad kan bijstaan."

CityStarter richt zich op ondernemers met ideeën op het vlak van duurzaamheid en nieuwe technologieën. De criteria zijn streng, waarschuwden de initiatiefnemers tijdens de presentatie op de IVW Businessclub van 1 juli jl.: "Een businessplan wordt van alle kanten belicht, het moet een idee zijn dat echt hout snijdt." CityStarter gaat voor een mix van starters en bestaande bedrijven die willen uitbreiden. Ook stichtingen zijn welkom, net als buitenlandse ondernemingen. Met deze mix wil CityStarter bewerkstelligen dat bedrijven elkaar met hun expertise versterken." De renovatie van Stationsplein 30 start op 15 juli. Mommaal verwacht veel van het initiatief: "Wij zijn ervan overtuigd dat CityStarter het bedrijfsleven in Weesp en omstreken een enorme boost gaat geven. Weesper ondernemers die innovaties willen versnellen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen."

Email: info@citystarter.nl.
Reinier Mommaal is oprichter van DyeCoo Textile Systems, Andreas Lundgren is ondernemer uit de durfkapitaalwereld en Cees van Vliet is ondernemer en bestuurslid van Economic Board Gooi & Vechtstreek.