Swing op de Brink trekt altijd veel publiek. Het is vooral hopen op mooi weer.
Swing op de Brink trekt altijd veel publiek. Het is vooral hopen op mooi weer. Foto: Johan Smit

Jubilerend Swing op de Brink pakt uit

MUIDERBERG - Op de Brink wordt dit weekend voor de 15de keer Swing op de Brink gehouden. Er wordt flink uitgepakt op dit lustrumjaar, zo meldt de organisatie.

Het feest gaat vrijdag los met een avondshow met de bekende partyband Sonny's Inc. Bijzonder: in het weekend zal Viola Holt de bands op ludieke wijze presenteren.

Zaterdagavond biedt een breed scala aan swingmuziek. Het zaterdagprogramma begint om vier uur 's middags en gaat zeker door tot middernacht.

Dak eraf
"Het lijkt erop dat het dak er die avond af zal gaan vanwege het optreden van onder andere de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, een Amsterdams straatorkest van 40 personen dat gespecialiseerd is in wereldmuziek. Het neusje van de lokale zalm, met onder andere topzangeres Vanessa Thuyns, is een garantie om iedereen de dansvloer op te krijgen. Er wordt die avond net als vorig jaar afgesloten met de partyband Roel and the Gang die zal spetteren met disco, funk en soul met een hoog dansgehalte", zo vertelt de trotse organisator Eric Mackay.

Kinderpark
Op zondag is het Rabo Kinderpark weer aanwezig met onder andere het springkussen en het mechanische rodeopaard. Die zondagmiddag zullen zes verschillende koren een swingend repertoire brengen. Er wordt vanuit de organisatie veel verwacht van de sfeer die de verschillende koren met zich mee zullen brengen.

Optredens kunnen worden verwacht van de leerlingen van de Muiderbergse basisscholen, The Dazz'ling Diva's uit Bussum, het Weespertrekvaart mannenkoor, Esperanto uit Hilversum - een bijzondere vocalgroup - en Manoeuvre uit Amsterdam: een bijzonder gaymannenkoor dat je gezien en gehoord moet hebben.

Afsluiting
Om 17.00 uur wordt afgesloten met het koor Noisy Voices (Amsterdam), een popkoor dat modern Engelstalig en Nederlandstalig werk brengt onder begeleiding van een eigen band.

Eric Mackay is tevreden met de plannen

Balledux
Ook aan de innerlijke mens is gedacht. "De catering door Bas Balledux was de afgelopen twee jaren een groot succes en droeg sterk bij aan de sfeer van Swing. De organisatie is benieuwd met welke creatieve culinaire vernieuwingen de catering dit jaar weet te scoren. Met de geweldige steun en medewerking van Ron Bot, exploitant van het bekende strandpaviljoen De Zeemeeuw, zal ook de dorstige mens het lustrumweekend niets tekort komen", zo legt Eric Mackay uit.

Tevreden
Eric Mackay is tevreden met de plannen voor dit weekend. Een bijzondere vijftiende editie hangt in de lucht.
"Het is opmerkelijk te noemen dat in deze tijden waarin veel bedrijven niet meer kunnen sponsoren, waardoor sommige festivals dit jaar niet door kunnen gaan, het Swing op de Brink toch is gelukt een extra zware editie op de planken te zetten."

Programma
Het programma is te vinden in een flyer die huis-aan-huis wordt bezorgd in Muiden en Muiderberg. Het programma en het laatste nieuws zijn ook te lezen op de website www.swingopdebrink.nl en op Facebook via www.facebook.com/swingopdebrink.