Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Monique Verzantvoort (60)


Styliste/praktijkassistente, Muidermarkt en Meiden v/d Kade

De Meiden van de Kade?
"Muidens Koor van 40 enthousiaste vrouwen die onder leiding van Vincent de Lange en begeleid door 3 accordeons al 15 jaar zingen over de zee, het zeemansleven en verre havens."

Maar welke kade in Muiden dan?
"De haven, de kade en de sluis… Het zijn de kades wereldwijd waar het zeemansleven zich afspeelt."

Favoriete nummer?
"Meerdere, maar 'Muiden aan zee in de avond' staat op één."

Ook kunstenaar?
"Ja. Ik heb meerdere disciplines. Ik schilder, teken, ontwerp en ben ook styliste. Zowel met binnen- als buitenopdrachten."

Zien we iets over het hoofd?
"Antiek en brocante is ook een onderdeel van mij. Daar krijg ik zoekopdrachten voor en een paar keer per jaar houd ik opendeurdagen."

Wat houdt u verder bezig?
"Ik organiseer de exposities op het gezondheidscentrum en verzorg de wisselende boeketten."

Wat weet bijna niemand over u?
"Dat ik voor het derde jaar weer 2014 m. zwem bij de Amsterdamcityswim om geld op te halen voor onderzoek naar de meedogenloze ziekte ALS."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"De uitbreiding van Muiden en vooral de manier waarop dit gebeurt. Je bent verplicht aan ons, als bestuurders, om ons erfgoed te koesteren. En blijf van de bijna historische moestuinen af. Wees er trots op dat daar zo'n prachtig door mensenhanden met veel plezier gekoesterde plek is, waar het stil was, maar nu ook door de natuurboulevard door iedereen van genoten kan worden."

Als u een dagje burgemeester van Muiden was, dan…
"... zou ik alle Muiders een bijzonder feest aanbieden als compensatie voor het grote ongemak i.v.m. de aanleg van het aquaduct. En daarvan gebruik maken om alle entrees van Muiden te verfraaien."