In memoriam Peter Westerveld

Er is een bijzondere plaatsgenoot heengegaan. Een gepassioneerd mens, met idealen en lef, maar ook met technische inzichten en een grote mate van doortastendheid. Alles met het ideaal en de overtuiging om in de wereld iets tot stand te brengen. En daarin is hij geslaagd. De meeste mensen in Muiden en Muiderberg kennen zijn ontwikkelingsproject in Kenia. Jaarlijks wordt door leerlingen van de basisscholen over de Dijkweg gelopen om sponsorgeld op te halen voor de NAGA-foundation. Peters plan en werk zorgen ervoor dat de Masai nu water hebben, dat dorpen een betere toekomst krijgen en dat het vee en de wilde dieren niet sterven door gebrek aan water.

Hij inspireerde ons om vooral ons kleinschalige werk ten behoeve van ontwikkelingsprojecten voort te zetten en om daarin creatief te zijn en zelfs moedigde hij ons gepassioneerd aan om af en toe onorthodoxe paden te bewandelen. Peter zat vol ideeën en vol vuur en hij vertelde ons regelmatig over het onrecht in de wereld.

In het voorjaar kreeg Peter gezondheidsproblemen. Hij knapte op en kon zijn werk hervatten. Hij reisde zelfs weer naar zijn geliefde Kenia. Helaas werd Peter een maand geleden opnieuw ziek en zodanig dat hij tot onze ontsteltenis op 30 augustus is overleden.

Peter is er niet meer, maar zijn werk zal worden voortgezet. Niet alleen door de VOMM en de mensen van de NAGA-organisatie, maar ook door talloze Masai in Kenia. Peters gedachtegoed zal ons blijven inspireren. Wij zijn dankbaar om met Peter te hebben mogen samenwerken.

Luuk Donders, voorzitter VOMM