Partij wil duidelijkheid over KNSF-problemen

Vervolg van de voorpagina

... In Muiden kreeg Jacob Veenhuysen, bekend van zijn strijd voor behoud van het Kruitpad, onlangs ook geen inzicht in de cijfers.

Volgens de website Muideninfo.nl probeerde hij via een verzoek op de Wet Openbaarheid Bestuur inzicht te krijgen in de financiële details in de overeenkomst die is gesloten, maar hij kreeg voorlopig nog nul op het rekest.

In de notitie aan de gemeenteraad van Bussum concludeert Hart voor Bussum dat de raden van Bussum en Naarden de financiële risico's niet volledig kennen voordat de fusie plaatsvindt. Ook is er volgens de partij geen keiharde garantie dat provincie of Rijk de financiële risico's afdekken.

B en W van Bussum hebben dat inmiddels ook zo geconcludeerd, blijkt uit een antwoord aan de raad. Ook de 'motie-Van Beek' biedt die garanties niet, schrijft Hart voor Bussum.

"Politiek gezien is de belangrijkste conclusie dat de raad van Bussum zich niet kan houden aan de door haarzelf opgestelde voorwaarden, waaronder dat de fusiegemeente moet worden ontzien van negatieve financiële gevolgen van het KNSF-dossier", aldus de lokale partij.

De vraag die de Bussumse raad zich moet stellen is dus: kan de fusie op deze manier wel doorgaan? Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum: "Op dit moment niet. Dat zou niet geloofwaardig zijn naar je inwoners, gezien de voorwaarden die de raad zelf heeft gesteld. Het beste is om nu pas op de plaats te maken en eerst dit probleem op te lossen. Pas dan kunnen we de fusievoorbereiding weer voortzetten."
Volgens Munneke Smeets is dat mogelijk als alle drie de gemeenten dat willen.