Privéleaseauto zo uit showroom van Car Service Direct.
Privéleaseauto zo uit showroom van Car Service Direct. Foto: Ruth van Kessel

Zorgeloos rijden met
privélease

WEESP - Leasen hoeft niet per se zakelijk te zijn, privé kan het ook. Car Service Direct uit Weesp biedt het sinds deze maand aan onder de naam rijzorgeloos.nl.

Het voordeel van leasen is dat de autokosten worden teruggebracht tot een vast bedrag per maand. Meer dealers springen in op de angst van mensen die in de huidige tijd een aankoop van een nieuwe auto niet aandurven. Car Service Direct pakt het nog eenvoudiger aan: in de showroom kun je auto's vergelijken en een keuze maken. Als de overeenkomst met de leasemaatschappij rond is, maakt Car Service Direct de auto rijklaar en kun je de volgende dag al rijden. Voor kleine werkgevers is de constructie ook interessant: "Geef werknemers een autovergoeding waarmee ze privé kunnen leasen in plaats van een auto van de zaak. Na een eventueel ontslag blijft de auto bij de werknemer en zit het bedrijf niet met een auto in zijn maag", zegt Theo van Kan van Car Service Direct.

Hij zet de voordelen graag nog even op een rijtje: "Geen afschrijving, verzekering, houderschapsbelasting, reparatie, onderhoud en banden. Alles zit in het maandbedrag, alleen de brandstofkosten komen er nog bij." Je eigen auto koopt Rijzorgeloos.nl desgewenst terug. "Mensen hebben geen omkijken meer naar hun auto. En dat allemaal op een en hetzelfde adres in Weesp." Car Service Weesp is onderdeel van Bosch en handelt onderhoud en schadeherstel af van alle merken auto's.