De nieuwe wijk grofweg ingedeeld in 12 stukken.
De nieuwe wijk grofweg ingedeeld in 12 stukken.

Een kijkje in nieuwe wijk op KNSF

MUIDEN - 200 pagina's sfeer en ideeën: het beeldkwaliteitsplan De Krijgsman is af. Een klein voorproefje op de nieuwe wijk op het KNSF-terrein. De gemeenteraad bekijkt de plannen vanavond voor het eerst.

Het is een enorm document, dat Beeldkwaliteitsplan. Het schetst tot op zeer gedetailleerd niveau een beeld van de eisen waar de woonwijk straks aan moet voldoen. Wie het doorleest komt een afwisselende, kwalitatief hoogstaande wijk met creatieve elementen tegen die gericht lijkt op het naburige Amsterdam. Groen speelt een belangrijke rol. Net zoals de oude gebouwen van de kruitfabriek die nog op het terrein staan en allemaal een andere bestemming krijgen.

De wijk is onderverdeeld in 12 gebieden die elk weer een eigen karakter hebben. Het Beeldkwaliteitsplan is de basis voor de kleinere deelplannen voor de kernen die gemaakt moeten worden. In het Beeldkwaliteitsplan wordt de identiteit van de nieuwe wijk Krijgsman verankerd. Zodat het straks een gebied wordt waar alle deelplannen op elkaar aansluiten. Eind oktober neemt de gemeenteraad een definitieve beslissing en is een belangrijke stap gezet op weg naar nieuwbouw. Het Beeldkwaliteitsplan is te downloaden via www.muiden.nl.

Per aparte wijk schetsen van nieuwe straten.
Aandacht voor cultureel erfgoed.
Gedetailleerde plannen rond Westbatterij.