Cathelijne en haar moeder Sylvia.
Cathelijne en haar moeder Sylvia. Foto: Christian Pfeiffer

Gratis pannenkoek voor mantelzorgers

WEESP - Mantelzorgers kunnen in pannenkoekenrestaurant 't Cathshuis tijdens de Dag van de Mantelzorg gratis een pannenkoek komen eten. De Dag van de Mantelzorg is dit jaar op maandag 10 november.

Mantelzorgers zijn mensen die in hun directe omgeving zorgen voor een zieke, gehandicapte of ouderen. Iedereen kent in zijn omgeving wel een mantelzorger. Deze dag wordt gehouden omdat mantelzorgers vaak niet op de voorgrond treden en zichzelf wegcijferen in hun zorg voor de ander. Het is een initiatief van Versa Welzijn dat gesteund wordt door de gemeente. Door de hele regio zijn er gratis activiteiten voor de mantelzorgers.

Zo kunnen mantelzorgers in Hilversum toneel gaan spelen of naar een film. In Bussum kan er worden aangehaakt bij creatieve workshops, in Kortenhoef wordt er speciaal een high tea voor de verzorgenden gehouden. In Blaricum kunnen de mantelzorgers op dagcursus schilderen en er is zelfs een heus Mantelzorgkoor dat liedjes zingt over het leven.

In Weesp kan dus maandag 10 november tussen 15.00 en 17.00 een pannenkoek worden gegeten in 't Cathshuis. Het restaurant aan de Nieuwstad is een initiatief van Cathelijne Kok. Cathelijne is 17 jaar. Ze heeft een hartafwijking en het syndroom van Down. Aan haar hartafwijking is ze geopereerd, maar aan het laatste valt niets te doen. Toch stopt het haar niet om haar dromen uit te laten komen. Ze werkt met een beetje hulp van moeder Sylvia en stiefvader Ronald in haar eigen pannenkoekenrestaurant: 't Cathshuis! In de toekomst willen de eigenaren meer kinderen met een verstandelijke beperking aannemen. Opgeven via Versawelzijn.nl.