Er wordt goed gepresteerd en de Weesper hockeysters staan weer graag op het veld.
Er wordt goed gepresteerd en de Weesper hockeysters staan weer graag op het veld. Foto: Bastiaan Miché

Hockeysters sterker na rotjaar

WEESP - Enkele speelsters hebben even moeten nadenken of ze wel door zouden gaan met hockeyen, zo ver kwam het zelfs. Maar nu staan ze toch weer met z'n allen op het veld, zelfs sterker dan daarvoor: de hockeysters van MHCW. Na een rotjaar staan ze weer klaar om te vlammen. "Voor veel speelsters moest hockey afgelopen zomer weer leuk worden om te doen. Nu we er eenmaal staan, staan we klaar om te presteren."
Het afgelopen jaar moest voor de hockeysters van MHCW een overgangsjaar worden. Met een andere coach en enkele jongere speelsters stond het er opeens heel anders voor dan de jaren daarvoor. Het was wennen voor de ploeg, en dat maakte het jaar erg lang. "Er was erg veel veranderd, maar desondanks hadden we wel de hoop om te gaan presteren. Het team was onervaren, maar hockeyen konden we zeker. Het zat gedurende het jaar niet erg mee", vertellen speelsters Iris Jobben en Nina Gorter op Radio Weesp. "We verloren te vaak en zeker als je dan ook nog erg moet wennen valt het allemaal wat tegen. En daarnaast: het team was ook veel veranderd, dus het echte teamgevoel ontbrak. Dat was op het veld zo, maar vooral ook naast het veld. Er ontbrak van alles en dat maakte hockeyen even heel erg vervelend."

door Sjoerd Stoop

Hechter team
Een gedeelte van het team moest even nadenken of ze wel verder zouden gaan, maar dat gebeurde toch. Het team van afgelopen jaar staat er ook nu weer. "Dat rotjaar van afgelopen jaar heeft ons zeker sterker gemaakt. We hebben er heel veel van geleerd en het heeft ons als team ook hechter gemaakt. Achteraf kun je best zeggen dat dat wel even goed voor ons was, hoe vervelend het ook was. We staan nu met echt het hele team weer klaar om te presteren. Dat merk je aan alles. We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd. De coaches, alle speelsters en andere mensen eromheen gaan er weer helemaal voor. We hebben ook weer plannen voor teamweekenden en dat soort zaken. Daaraan kun je merken dat het weer een stuk beter gaat."

Veel gaat vanzelf
MHCW begon het hockeyjaar enkele weken geleden voortvarend. Er volgden al snel enkele zeges. Afgelopen weekend werd de topper tegen USHC gewonnen. "We staan er goed voor. We hebben een paar goede eerste oefenmaanden gehad, met een paar leuke duels. We hebben het tegen een paar sterke tegenstanders opgenomen. Dat was soms ook weer wennen, maar het gaf ook wel vertrouwen. Je kon al snel merken dat we er ook klaar voor waren. Toen het hockeyjaar eenmaal begon, presteerden we al snel goed en hockeyend klopte het ook. Je kunt merken dat we elkaar nu beter aanvoelen. Een jaar geleden moesten we elkaar vaak nog zoeken op het veld, nu gaat er al veel vanzelf. Wat dat betreft hebben we echt wel stappen gezet de afgelopen weken tot maanden."

Grootse plannen
Nu alles er weer klopt en er goed voor staat, hebben de hockeysters van MHCW grootse plannen. Hockey moest weer leuk worden, maar nu moet er ook gepresteerd gaan worden. "We hebben allemaal het gevoel dat we heel ver kunnen komen. Dat hebben we ook met elkaar besproken en we staan allemaal achter één doel voor komend jaar: de top 3 halen. Daarmee hebben we de lat best hoog gelegd, maar het moet ons zeker kunnen lukken. We gaan er hoe dan ook heel erg hard voor werken. Als we eerste of tweede worden promoveren we naar de eerste klasse. Het zou erg leuk zijn als we dat kunnen halen. Maar ook met een derde plaats zullen we straks vrede hebben. Zeker als we komend voorjaar met z'n allen zullen beseffen dat we alles gegeven hebben en dat het ook een leuk jaar was. We zullen hoe dan ook alles geven op het veld."