Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Herman van Dijk

83 jaar
Geboren en getogen Muider

SC Muiden?
"Daar ben ik al bijna 50 jaar bij en ik heb daar heel veel functies gehad."

Wat is uw huidige functie?
"Ik ben nu bestuurder van dienst. Dat wil zeggen dat ik de gastheer ben bij de jeugd op zaterdagochtend. Verder ben ik ook voor de jeugd wedstrijdsecretaris."

Brediusdriehoek?
"Het complex waar wij waarschijnlijk heengaan. Dat vind ik jammer. We hebben nu een pracht van een locatie waar veel voetbalclubs in de regio jaloers op zijn. Ik ben bang dat we dat niet meer terugkrijgen."

Wat is uw favoriete voetbalclub?
"Ik heb zelf nooit gevoetbald. Ik ben bij SC Muiden gekomen omdat de kinderen gingen voetballen. Het sociale spreekt mij aan. We hebben een stukje verantwoordelijkheid. Ik heb dus niet echt een favoriete club."

Wat houdt u verder bezig?
"Het hele wereldgebeuren. Het is een droefenis. Tientallen oorlogen: Iran, Irak en Jemen. De oorlog is heel dichtbij. "

Waar wordt u gelukkig van?
"Van mijn familie. Ik kom uit een groot gezin en we kunnen het goed met elkaar vinden. En natuurlijk mijn kinderen en kleinkinderen."

Met wie zou u eens een goed gesprek willen?
"Met mijn vader."

Favoriete plek in Muiden?
"Mijn moestuin. Op een boerderij in de Noordpolder."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
De verplaatsing van de Sportcombinatie Muiden. Het is trouwens niet alleen voetbal, het is een vereniging. We hebben ook tafeltennis."

Als u een dagje burgemeester van Muiden was, dan…
"… Zou ik zorgen voor een mooi complex voor SC Muiden. Met goede voorzieningen en mogelijkheden voor een ijsbaan. Op de driehoek een sportaccommodatie met een toekomstvisie. Niet afknijpen, gewoon royaal. Want er wordt in de toekomst volop gebouwd in de buurt."