Uitloop bij de Hardzeildagen in 2013.
Uitloop bij de Hardzeildagen in 2013. Foto: Matthijs Wink

Muiden maakt zich op voor de Hardzeildagen

MUIDEN - Volgende week zaterdag en zondag is het zover: het zeilseizoen wordt afgesloten met de Muider Hardzeildagen. Voor de 36ste keer.

Zeilliefhebbers kunnen zaterdag en zondag hun hart weer ophalen. Het centrum van Muiden is dan weer het kolkende middelpunt van de zeilwedstrijd op het IJsselmeer. Het is hopen op goed weer, want vorig jaar nog kon er vanwege de harde wind op de zondag niet gezeild worden.

Op de vrijdag na de definitieve inschrijving is een overzicht van de deelnemende schepen, evenals de categorie-indeling, in de etalage van Muiden Maritiem te vinden. De inschrijving en de feesten vinden plaats in de Kazerne. De wedstrijden zelf vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 oktober. Jarenlang is er een inschrijfstop geweest voor deelname, nu is er echter weer beperkt plaats voor nieuwe deelnemers, maar alleen uit de zeilende beroepsvaart en de bottervloot. Natuurlijk is er rondom de wedstrijd weer volop feest. Op vrijdagavond, zaterdagavond en ook op zondag zal de prijsuitreiking muzikaal worden omlijst.