KNSF-plan uitgesteld

MUIDEN - Niet nog dit jaar, maar pas volgend jaar buigt de gemeente Muiden zich over het bestemmingsplan voor de woonwijk op het KNSF-terrein.

door Christian Pfeiffer

Het college van B en W maakte vorige week bekend het niet meer te redden om het bestemmingsplan de komende maand te behandelen. "Een belangrijk onderdeel is de reactie op de ingediende zienswijzen. Het kan zijn dat er met de zienswijzen wordt ingestemd en het bestemmingsplan wordt aangepast of dat er wordt uitgelegd waarom de zienswijzen niet leiden tot aanpassing van het bestemmingsplan. Belangrijk daarbij is om alle zienswijzen in samenhang met elkaar en in samenhang met het ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman te bezien, zodat er een goede afweging gemaakt kan worden. Op dit moment ontbreekt er op een paar onderdelen informatie zoals een aantal belangrijke adviezen van overleginstanties, en is nog nader onderzoek nodig. Hier heeft het college meer tijd voor nodig", zo zegt de gemeente.

PvdA-fractievoorzitter Jan Hylkema is niet verbaasd. Hij is zeer kritisch over het KNSF-plan geweest. "Eindelijk is er het besef bij het college van Muiden dat ze met het bestemmingsplan voor het KNSF-terrein knoeiwerk hebben afgeleverd. Alle argumenten die de PvdA al veel eerder aanvoerde om ter visie legging van dit haastig in elkaar geflanste plan te voorkomen, werden door het college en de rest van de gemeenteraad van tafel geveegd."

Hij haalt fors uit. "We zijn blij dat het college nu ook inziet dat het een waardeloos plan is. Van de natuur blijft bijna niets over, er komen geen sociale huurwoningen, het wordt een wijk met flats van 23 meter hoog en de inwoners betalen het gelag door een ozb-verhoging van 48%, mogelijk voor minimaal 10 jaar", zegt Hylkema. "Met een beetje lapwerk en een paar aanpassingen blijft het nog steeds een slecht en onaanvaardbaar plan. Bouwen op Muider schaal met respect voor het bestaande landschap blijft onze inzet, en dat kan prima met 600 woningen."