Poster voor de 'Clubbing Island Party' in juni op Pampus.
Poster voor de 'Clubbing Island Party' in juni op Pampus.

Pampus denkt aan festivals voor inkomsten

MUIDEN - Muziekfestivals met honderden bezoekers op Pampus: de Stichting Forteiland Pampus is die mogelijkheid aan het onderzoeken. Op internet kan alvast worden inschreven voor de 'Clubbing Island Party' op 13 juni.

door Christian Pfeiffer

Het is bij andere bijzondere locaties al heel normaal dat de mogelijkheden voor ander gebruik worden onderzocht, zo vertelt Ellis Buis van Pampus. In Het Parool stond zaterdag een groot verhaal dat Pampus een feesteiland moet worden. "Dat is wat prematuur, maar het idee voor een feest is er wel." Voor dit seizoen onderzoekt de stichting de mogelijkheid van 2 tot 4 feesten op het eiland, festivals met honderden bezoekers. Buis benadrukt dat er maatregelen worden genomen zodat het eiland natuurlijk niet beschadigd raakt.

Op internet staat het eerste feest al aangekondigd

Het is een van de mogelijkheden om geld binnen te halen, zo is de redenatie. Pampus moet het zonder subsidie doen en is altijd op zoek naar mogelijkheden om geld te verdienen met het eiland. Ook al ging vorig jaar de boeken in als een van de eerste jaren waar niet veel verlies werd geleden, echt goed gaat het nog niet. Als festivallocatie zien feestgangers het in ieder geval al helemaal zitten, zo staat op internet. Het feest in juni wordt aangeprezen als een strandfeest op een eiland bij Amsterdam. Met de boot heen en terug, kan het nog mooier? Of er festivals op Pampus komen is nog maar de vraag. Er staat binnenkort een overleg gepland met de gemeente. Daar zullen nog een aantal harde noten gekraakt moeten worden. "Daar zal het natuurlijk gaan over de veiligheid en het tegengaan van de geluidsoverlast", zo legt Buis uit. En dan kan het best zijn dat weer van het plan wordt afgezien. Pampus is druk bezig met vernieuwing en dit is een van de ideeën.

Een woordvoerder van de gemeente Muiden vertelt dat er bij de gemeente nog geen officieel verzoek voor een feest is binnengekomen. Wel bevestigt ze dat er binnenkort een overleg met Pampus is over een festival op het eiland. De gemeente weet nog niet hoe er over de plannen gedacht wordt, dat laten ze onder meer van het overleg afhangen.