Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto’s

Vrouwenteam van SDO schrijft geschiedenis

Sport

BUSSUM - SDO Vr1 is gepromoveerd naar de Hoofdklasse! Dit kwam afgelopen dinsdag een beetje als een verrassing, want eigenlijk zouden ze pas gisteren - bij winst op hun directe tegenstander - kunnen promoveren.

Maar door het terugtrekken van een team uit de Hoofdklasse zijn beide teams uit de laatste ronde van de play-offs gepromoveerd. Inmiddels werden bij SDO alle zeilen bijgezet en werd er voor gisteren een heel programma rondom de huldiging opgetuigd, waaronder een rondrit op de platte kar door Bussum. Aansluitend was er een feest met muziek en de huldiging door het bestuur.

(Tekst loopt verder onder de foto)

“Na 25 jaar meiden- en vrouwenvoetbal bij SDO en heel hard werken is het onvoorstelbare gelukt en gaat voor het eerst in onze regio een vrouwenteam volgend seizoen in de Hoofdklasse spelen”, schrijft SDO op haar website. “Een fantastische prestatie van het vrouwenteam van de trainers Richard Buisman, Anneloes Vroegindeweij en teammanager Edwin Veen.” De gespeelde nacompetitie wedstrijden waren een voorbeeld voor de vechtlust van Buismans ploeg. Eerst werd Hoofdklasser Buitenveldert met een 0-3 uitzege tot degradatie gedwongen en afgelopen week werd de razend spannende halve finale tegen Orion na verlenging met 4-6 winnend afgesloten.” 

Na de spannende halve finale vorige week zondag heeft de KNVB dus laten weten dat de finale van de nacompetitie - tegen de Tukkers - niet meer gespeeld hoeft te worden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant