De cheque met het prachtige bedrag van 10 mille gaat naar de Bovelander Foundation.
De cheque met het prachtige bedrag van 10 mille gaat naar de Bovelander Foundation. Foto: PR

336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’

Sport

BUSSUM - Ruim 330 kinderen uit Naarden en Bussum hebben gisteren deelgenomen aan het eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’. Maar liefst 37 teams van negen verschillende scholen namen deel aan het toernooi. 

Het toernooi werd georganiseerd door de Rotary Bussum in samenwerking met de Gooische Hockeyclub. De sponsoropbrengst van 10.000 euro komt volledig ten goede aan de Bovelander Foundation. Een stichting opgericht door oud-international Floris Jan Bovenlander die met een hockeyprogramma kinderen en jongvolwassenen in India helpt met hun persoonlijke, sociale, sportieve en educatieve ontwikkeling.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Hockeyen voor het goede doel bij de Gooische Hockeyclub. - Foto: PR

Mark-Jan Bender van Rotary Bussum: “Voor kinderen in Naarden en Bussum is hockey een hele gewone wekelijkse sportbeleving. In India is dat wel anders. Met hockey kun je jezelf onderscheiden en vergroot het je kansen op een prettiger leven. De Bovelander Foundation biedt een platform voor (lokale) organisaties om sportbeoefening ook te koppelen aan voeding, gezondheid, educatie en financiële geletterdheid, gericht op lokale behoeften. Hockey geeft kinderen in India plezier. Maar ook vooral kansen. Kinderen uit Naarden en Bussum maken dat nu feitelijk ook mogelijk voor hun evenknie aan de andere kant van de wereld.”

Het eerste schoolhockeytoernooi is financieel mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant