Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Sportieve wethouders Marshall en Bellaart openen Bredius-sporthal

Sport

MUIDEN - Wethouders Hugo Bellaart (Ruimtelijke ordening en projecten) en Mark Marshall (Sport) hebben zojuist de nieuwe circulaire Bedius-sporthal aan de Maxisweg 20 in Muiden geopend. Ze lieten zich van hun sportieve kant zien en legden een circuit af.

Na ruim een jaar bouwen is de sporthal sinds 1 maart j.l. opgeleverd en in gebruik genomen. Overdag zijn er gymlessen van het IKC (Integraal Kind Centrum Muiden). De overige uren overdag, in de avonden en weekenden zijn beschikbaar voor sportverenigingen. Het beheer van de hal is ondergebracht bij Sportfondsen die meerdere accommodaties in Gooise Meren beheert. Verder zijn er in de nieuwe hal voor SC Muiden kleedkamers voor hockey- en voetbalspelers. Ook is er een kantine, die beheerd wordt door SC Muiden. Alle sporters kunnen hiervan gebruik maken. Ook in de avonduren is de kantine open als er voldoende vraag is.

De sporthal is zo circulair mogelijk gebouwd. Zo zijn er geen tegels op de wanden in de kleedkamers, gangen en horeca. Er zijn duurzame materialen toegepast, materialen zijn weer los te maken van elkaar (geen toepassing van lijm en kit) en materialen zijn herbruikbaar aan het einde van hun levensduur. De sportvloer is de eerste 100 procent recyclebare vloer in Nederland. De sporthal functioneert energie-neutraal. Daarvoor zijn energiezuinige installaties en zonnepanelen op het dak én warmtepompen geplaatst.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant