Kinderen in actie op de Rugby Experience bij Rugby Club ’t Gooi.
Kinderen in actie op de Rugby Experience bij Rugby Club ’t Gooi. Foto: Sean Gallagher Stichting

Geslaagde ‘experience’ bij Rugbyclub ‘t Gooi

Sport

NAARDEN - De jongste jeugd uit het Gooi is afgelopen zaterdag getrakteerd op een mooie en zonnige rugbyervaring bij Rugbyclub ‘t Gooi. Tientallen kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar waren naar de vereniging gekomen voor een kennismaking met deze balsport. 

Via de Sean Gallagher Stichting waren afgelopen jaar op een twintigtal scholen al rugbyclinics gegeven. Nu was het moment daar om de Rugby Experience op een rugbyclub zelf te ervaren.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: Sean Gallagher Stichting

Een aantal kinderen had nog niet eerder met de ovale bal gespeeld, maar dat was aan het eind van de ochtend niet te merken. De kids waren erg enthousiast over de vele te spelen rugbyspelletjes. Bij de jeugd tot 12 jaar gaat het in rugby vooral om plezier in het spel. De spelletjes zijn gericht op samenwerking met daaraan gekoppeld vaardigheden om de motoriek, wendbaarheid en behendigheid met de bal te verbeteren.

Ouders die erbij waren konden dan ook genieten van een ontspannen ochtend en hebben ervaren hoe toegankelijk de sport is en dat iedereen het spel kan spelen. Gezien alle positieve ervaringen en de grote opkomst wordt direct na de zomervakantie een volgende Rugby Experience georganiseerd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant