Afbeelding
Foto: Gemeente Gooise Meren/Alfred Cop

Burgervader gooit eerste bal op Europees toernooi HCAW

Sport

BUSSUM - HCAW neemt deze week voor het eerst deel aan de Baseball European Champions Cup 2023, de EuropaCup voor clubteams. Dat toernooi vindt zowel in Bussum als in Amsterdam plaats en is gisteravond gestart. Burgemeester Han ter Heegde gooide de eerste bal.

“Ik had al eerder een eerste bal gegooid bij HCAW - ons regerend landskampioen en de trots van Bussum - maar nog nooit eerder op een Europees Kampioenschap”, vertelt de burgervader, die hiervoor flink geoefend had. HCAW versloeg de Fransen genadeloos: 18-5. “Geweldig om mee te maken en te ervaren hoe dit EK leeft in de Bussumse vallei. Complimenten aan de organisatie die dit op poten heeft gezet. Ik heb genoten; van de wedstrijd en de ambiance. En als het goed is, doen we dat zondag nog eens dunnetjes over met HCAW in de finale!”

Tijdens dit EuropaCup Toernooi Neemt HCAW het, in de poulefase, achtereenvolgens op tegen het Franse Rouen Huskies (dinsdag 6 juni), het Tsjechische Ostrava Arrows (woensdag 7 juni) en Bonn Capitals uit Duitsland (donderdag 8 juni). Alle wedstrijden van HCAW in de poulefase beginnen om 19.00 uur en de Bussumers spelen alle drie deze wedstrijden op eigen terrein. Vrijdagavond, 9 juni, vinden de kruisfinales van het toernooi plaats. De finale staat gepland op zaterdag 10 juni om 18.00 uur. 

Toegangskaarten voor het toernooi zijn te koop via de officiële toernooiwebsite, www.ECC2023.eu of tijdens het toernooi aan de kassa.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant