Afbeelding
Foto: PR

Opnieuw schoolhockeytoernooi voor kinderen en jongvolwassenen in India

Sport

BUSSUM - De inschrijving van het schoolhockeytoernooi is geopend. Het evenement wordt op 12 juni aanstaande gehouden op de terreinen van de Gooische Hockeyclub. Inschrijven kan via https://schoolhockey.nl.

Nadat het vorig jaar vanwege zware storm helaas niet kon doorgaan, is de verwachting dat ook dit jaar honderden kinderen meedoen aan het sportevenement. 

De inschrijfkosten van 100 euro per team gaan volledig naar het goede doel: de Bovelander Foundation. Een stichting opgericht door oud-international Floris Jan Bovelander, die met een hockeyprogramma kinderen en jongvolwassenen in India helpt met hun persoonlijke, sociale, sportieve en educatieve ontwikkeling.

Voor veel kinderen in Naarden en Bussum is hockey een hele gewone wekelijkse sportbeleving. In India is dat wel anders. Met hockey kun je jezelf onderscheiden en vergroot het je kansen op een prettiger leven. De Bovelander Foundation biedt een platform voor (lokale) organisaties om sportbeoefening ook te koppelen aan voeding, gezondheid, educatie en financiële geletterdheid, gericht op lokale behoeften. Hockey geeft kinderen in India plezier, maar vooral ook kansen. Kinderen uit Naarden en Bussum maken dat nu feitelijk ook mogelijk voor hun evenknie aan de andere kant van de wereld.

Het schoolhockeytoernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren.

Uit de krant