Vorig jaar was er een record aantal bezoekers.
Vorig jaar was er een record aantal bezoekers.

Swing op De Brink voor de 20ste keer

  Cultureel

MUIDERBERG - De 20ste editie van het Muiderbergse spektakel start vrijdagavond en loopt door tot en met zondagmiddag. Een groot deel van het programma is dit jaar ook op de de oudere jeugd gericht. De organisatie hoopt daarmee nog meer jongeren naar De Brink te krijgen.

Het feest vindt buiten plaats en is grotendeels overdekt, dus het weer kan in ieder geval geen roet in het eten gooien. De aftrap is vrijdagavond met een openluchtbioscoop voor jongeren vanaf 12 jaar. De film 'A Star Is Born' met Lady Gaga en Bradley Cooper start om 20.00 uur.

Silent disco
De jeugd kan vervolgens zaterdag de benen strekken: van 17.00 - 20.00 uur is er silent disco. Voor de jongste Muiderbergse jeugd zijn er uiteraard een ballenbak en een springkussen. En ook zij kunnen zich uitleven op de dansvloer met een dansuitvoering van Dansemiek.
Speciaal voor deze editie zijn er ook foodtrucks van lokale ondernemers. Met de foodtrucks krijgt Swing op De Brink een wat meer festival-achtige sfeer.

Muziek
Muziek is er zaterdagmiddag van DJ Vintage Vinyl die de borrel opluistert en vanaf 20.30 uur is het podium voor Vanessa & The Locals. Vorig jaar was hun optreden een groot succes. Dit jaar is er tijdens hun optreden ook een gastoptreden van Steven de Geus (The Voice).

Vanesse & The Locals worden om 22.30 uur afgelost door DJ Gerard Ekdom die tot 24.00 uur aan de draaitafel staat. Zondag is er voor de liefhebbers een uurtje Klassiek op De Brink en staan de foodtrucks er ook weer.

Record
Vorig jaar trok Swing op de Brink al een flink aantal bezoekers. De organisatie hoopt met het uitgebreide programma het record van 1.500 te verbreken. "We hebben een vol weekend waarin we proberen iedere doelgroep in ons mooie dorp te bedienen", aldus de organisatie. Nieuw dit jaar is ook het jeu-de-boulestoernooi dat zondag direct na Klassiek op De Brink gespeeld wordt.

Wie nog wil meedoen kan zich inschrijven via www.swingopdebrink.nl

Meer berichten