Solar Voyager van dichtbij te zien tijdens duurzaamheidsfestival op Pampus | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Solar Voyager van dichtbij te zien tijdens duurzaamheidsfestival op Pampus

  Natuur en Milieu

PAMPUS - Forteiland Pampus staat op 7 en 8 juli helemaal in het teken van duurzaamheid, circulaire economie en energietransitie. Het festival heet Puur Pampus. Eyecather is de Solar Voyager, een uit afval gemaakt gevaarte dat eind dit jaar op expeditie gaat haar de Zuidpool.

Puur Pampus is voor iedereen die zich toch wel een beetje zorgen begint te maken over hoe we met onze planeet omgaan en zich afvraagt wat je zelf kunt bijdragen aan een duurzame wereld.

Groener denken
De organisatie belooft een mix van vrolijk vermaak en interessante informatie zonder het belerende vingertje. "Zodat je aan het eind van de dag blij en wijzer naar huis terugkeert en geneigd zal zijn groener te denken en wat groener te doen. Samen sneller duurzaam, dat is wat Puur Pampus wil bewerkstelligen."

Voordat de Solar Vogayer op expeditie naar de Zuidpool gaat, is het van afval gemaakte gevaarte te bewonderen op Pampus. Foto © Clean2Antarctica

De Solay Voyager is dus van dichtbij te bewonderen. Er zijn daarnaast veel andere activiteiten voor jong en oud, zoals workshops, een ideeënmarkt en een winactie waarmee je zonnepanelen kunt winnen.

Pampus Talks
Onder de noemer Pampus Talks zijn komen interessante sprekers uit het bedrijfsleven en de non-profitwereld vertellen over innovaties en ontwikkelingen die de planeet moeten redden. 

Show Wubbo Ockels
Petra Olgers (Plastic Soup Foundation) en Karin Hille (van de Plastic Circle) gaan een Lagerhuisdebat houden in het paviljoen van Pampus op zaterdag 7 juli. En op zondag 8 juli komt producent George Onkiehong vertellen over de theatershow over de missie van Wubbo Ockels. Ook Joos Ockels schuift aan, de weduwe van Wubbo. Zij geeft een boeiende presentatie over de idealen van haar man.

Programma, vaartijden en entreeprijzen staan op www.pampus.nl/puurpampus

Lees het uitgebreide artikel in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>